-
buty ze skóry rustykalnej
Witam, chciałbym zapytać doświadczone osoby jakich środków użyć do skóry rustykalnej w celu czyszczenia i zabezpieczenia, które pozwoliłyby na zachowanie jej charakteru. Oczywiście korzystałem z FAQ dotyczącego obuwia i rozpoznawania skóry, ale nadal mam problem.
ImageShack Album - 5 images
Przepraszam za "linkowanie" ale nie mogę dodać do tego posta żadnych zdjęć, nie mam pojęcia dlaczego.
Zdjęcia pokazują jak "zniszczone są buty, na jednym widać fragment skórki o kolorze takim jak pierwotny (niestety zastosowałem jakiś środek natłuszczający który spowodował ich permanentne zaciemnienie). Widać też "opuchliznę" wyczuwalną pod palcami i bardzo mocne zaciemnienia na piętach spowodowane przemoknięciem obuwia (zastanawiałem się czy jest jakaś możliwość aby coś z tym zrobić?). Czubki też pozostawiają wiele do życzenia, ale tu odwrotnie niż na piętach wyglądają na przesuszone (jasne) i tam też są jakby napuchnięte. Poza tym wszystkim na butach są jeszcze plamy z soi drogowej.
Ostatnie zdjęcie przedstawia natomiast skórzane trampki których niestety nie umiem zidentyfikować w sposób opisany w dziale "pielęgnacja". Wilgoć wnika w skórę powodując zaciemnienie, ale nie dzieje się to momentalnie jak dla skóry anilinowej, raczej powoli, stopniowo i jakby tylko miejscami, nie zostawiając jednolicie mokrej powierzchni. W związku z tym nie wiem jak postępować zarówno z jednym jak i drugim butem :/. Szczerze proszę o radę.
Wspaniale byłoby gdyby udało się stworzyć zestawik kosmetyków z niektórymi środkami uniwersalnymi dla obu butów.
-
Skóra anilinowa ma otwartą powierzchnię , która chłonie wodę i środki do wnętrza. Zastosowanie do pielęgnacji butów środka, który jak Pan napisał przyciemnił powierzchnię skóry , niestety trwale zmieniło kolor skóry.W przypadku skór anilinowych nie ma możliwości wyczyszczenia plam i zabrudzeń.Jedyną możliwością, poprawy wyglądu skóry jest jej zafarbowanie .Po renowacji skóra nie powróci do pierwotnego koloru.Efekty i możliwości prac moglibyśmy ocenić, jeśli przesłałby Pan do naszej firmy buty . Moglibyśmy przeprowadzić testy i sprawdzić, co i w jakim zakresie można osiągnąć i oczywiście jak to się ma do Pana oczekiwań.To samo rozwiązanie proponujemy zastosować w przypadku drugiej pary butów.
Uprawnienia umieszczania postów