+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Prośba o wsparcie, opinie, pomoc

Junior Member

Prośba o wsparcie, opinie, pomoc

Witam

Ostatnio byłem u wujka w odwiedzinach. W salonie ma piękny wypoczynek ze skóry naturalnej. W momencie kiedy podchodzę do wypoczynku, żeby mu się przyjrzeć, wuja zwraca mi uwagę na "oszczędności" firmy od której go kupił. Tj. Przód, siedziska są ze skóry naturalnej. Boki, obicia tylne są z eko skóry. Po powrocie do domu postanowiłem się przyjrzeć mojemu zestawowi wypoczynkowemu. Zestaw został kupiony w renomowanym salonie meblowym. Niestety mój zestaw był "ubrany na miarę" (trudno dojrzeć różnicę). Ze skóry naturalnej fronty, obicia z twardej eko skóry. Poduszkowe oparcie z jednej strony Bufallo z drugiej Eko.... Moje pytanie.... Czy to jest oszustwo, czy dozwolona oszczędność. Kupuję wypoczynek za kilka tysięcy, który w 50 % składa się z niskiej jakościowo eko skóry. Proszę o radę, opinię, pomoc.... Co sądzicie, jak się przed tym bronić... No chyba, że tak można....

Pozdrawiam
    Damian

Moderator
    Mieszka w
    świeradów Zdrój

Re:lederzentrum

Witam
    Zaobserwowane przez Pana zjawisko jest praktyką stosowaną przez fabryki meblowe.
    Skóra niższej jakości lub skóra ekologiczna znajduje zastosowanie na bokach lub z tyłu mebla.Czyli w miejscach mniej eksponowanych.

Junior Member

Re: Prośba o wsparcie, opinie, pomoc

Witam

W takim razie proszę mi powiedzieć czy cena 7 tysięcy jest adekwatna i uczciwa (wyjściowa 8,400). Czy salony meblowe mają prawo do wprowadzania klienta w błąd?? Jak bym chciał wypoczynek z eko skóry, to wydał bym na niego 2 tys. zł prawda?? Czy nie powinienem zostać o tym poinformowany. Chciałbym być świadomym klientem, widzącym na dokumencie zakupu. Np: Wypoczynek w 40 % skóra naturalna w 60% eko...

Pozdrawiam

Moderator
    Mieszka w
    świeradów Zdrój

Re:lederzentrum

Opisane przez Pana zjawisko, to kwestia indywidualnego podejścia sprzedawcy do klienta.Trudno jest nam wydawać wyroki na temat metod i technik sprzedaży mebli, ponieważ nie zajmujemy się tym bezpośrednio.
    Nam osobiście zależy na zadowolonych klientach, którzy do nas wrócą :-) .

+ Odpowiedz w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów