+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Jasna skóra

Junior Member

Jasna skóra

Proszę o radę!!!! Po usunięciu przyklejonej gumy do żucia z mojego jasno beżowego narożnika zaczęła łuszczyć się górna warstwa. foto w załącznikach , nie wiem co mam robić czy wymaga to naprawy fachowca czy dam sobie z tym radę poprzez jakieś środki do pielęgnacji.Narożnik ma ponad 2 late i nigdy nie był konserwowany tylko myty szarym mydłem.
    Pozdrawiam Damian

Moderator
    Mieszka w
    świeradów Zdrój

Re: lederzentrum

Witam

Panie Damianie, w wyniku usuwania gumy do żucia z powierzchni skóry, doszło do uszkodzenia lakieru wykończeniowego i górnej warstwy farby.Czego konsekwencją jest miejscowe wytarcie farby.
    W tym przypadku, pozostaje już tylko przeprowadzenie renowacji uszkodzonego miejsca i zabezpieczenie pozostałych elementów mebla.

W celu odświeżenia uszkodzenia , zalecamy użycie:

Zestaw tonujący 141 zł. brutto. Z gld.W skład zestawu wchodzi:

1.GLD 150 ML. Delikatny rozpuszczalnik do skór. Niewielką ilość płynu nalewamy na białą nie troczącą się szmatę i przecieramy uszkodzone miejsca na skórze, do momentu , aż na szmatce pojawi się farba.Środek delikatnie rozluźni starą farbę, co uplastyczni powierzchnię i ułatwi łączenie się obu farb.

2. farba tonująca 150 ml. ( dobrana pod próbkę skóry);

3.utrwalacz 150 ml. -środek konserwujący leder versiegelung.

oraz pad szlifujący 13 zł. brutto. W celu delikatnego wyrównania uszkodzonej- łuszczącej się powłoki.

Skóra jest materiałem naturalnym, wytrzymałym i długowiecznym. W utrzymaniu jej żywotności i estetycznego wyglądu, ważna jest odpowiednia pielęgnacja, dostosowanymi do jej rodzaju środkami.

Skórę należy raz na 3 miesiące czyścic i konserwować.

Junior Member
    Trzeb konserwować.

Moderator
    Mieszka w
    świeradów Zdrój
    Po przeprowadzeniu skórę trzeba czyścic i konserwować przeznaczonymi do tego środkami

+ Odpowiedz w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów