-
Jasna skóra
Proszę o radę!!!! Po usunięciu przyklejonej gumy do żucia z mojego jasno beżowego narożnika zaczęła łuszczyć się górna warstwa. foto w załącznikach , nie wiem co mam robić czy wymaga to naprawy fachowca czy dam sobie z tym radę poprzez jakieś środki do pielęgnacji.Narożnik ma ponad 2 late i nigdy nie był konserwowany tylko myty szarym mydłem.
Pozdrawiam Damian
-
Re: lederzentrum
Witam
Panie Damianie, w wyniku usuwania gumy do żucia z powierzchni skóry, doszło do uszkodzenia lakieru wykończeniowego i górnej warstwy farby.Czego konsekwencją jest miejscowe wytarcie farby.
W tym przypadku, pozostaje już tylko przeprowadzenie renowacji uszkodzonego miejsca i zabezpieczenie pozostałych elementów mebla.
W celu odświeżenia uszkodzenia , zalecamy użycie:
Zestaw tonujący 141 zł. brutto. Z gld.W skład zestawu wchodzi:
1.GLD 150 ML. Delikatny rozpuszczalnik do skór. Niewielką ilość płynu nalewamy na białą nie troczącą się szmatę i przecieramy uszkodzone miejsca na skórze, do momentu , aż na szmatce pojawi się farba.Środek delikatnie rozluźni starą farbę, co uplastyczni powierzchnię i ułatwi łączenie się obu farb.
2. farba tonująca 150 ml. ( dobrana pod próbkę skóry);
3.utrwalacz 150 ml. -środek konserwujący leder versiegelung.
oraz pad szlifujący 13 zł. brutto. W celu delikatnego wyrównania uszkodzonej- łuszczącej się powłoki.
Skóra jest materiałem naturalnym, wytrzymałym i długowiecznym. W utrzymaniu jej żywotności i estetycznego wyglądu, ważna jest odpowiednia pielęgnacja, dostosowanymi do jej rodzaju środkami.
Skórę należy raz na 3 miesiące czyścic i konserwować.
-
-
Po przeprowadzeniu skórę trzeba czyścic i konserwować przeznaczonymi do tego środkami
Uprawnienia umieszczania postów